نوشته شده توسط : موسسه رها فام

ماده ۵
مأخذ محاسبه مالیات و عوارض فروش کالها و خدمات، در مورد مؤدیان عضو سامانه مؤدیان، ارزش فروش مندرج در صورتحساب الکترونیکی است که توسط آنان در سامانه مزبور ثبت شده است.
مأخذ محاسبه مالیات و عوارض فروش کالاها و خدمات در مورد مؤدیانی که عضو سامانه مؤدیان نیستند و نیز مؤدیان متخلف (موضوع ماده ۹ )قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مؤدیان، ارزش روز کالا یا خدمت در زمان تعلق می باشد که توسط سازمان بر اساس اطلاعات موجود در سامانه مؤدیان، استعلام از مراجع ذی صالح یا تعیین کارشناس یا هیأت کارشناسی مشخص می شود. همچنین سازمان می تواند برای تعیین مأخذ مشمول مالیات مؤدیان مزبور، از دفاتر، اسناد و مدارک (اعم از الکترونیکی یا غیرالکترونیکی)آنها استفاده نماید. مؤدی مکلف است دفاتر، اسناد و مدارک مذکور را در صورت درخواست مأموران مالیاتی، کارشناس یا هیأت کارشناسی به آنان ارائه کند

.
تبصره ۲ -موارد زیر جزء مأخذ محاسبه مالیات و عوارض نمی باشد:
بند الف -
انواع تخفیفات اعطائی
بند ب -
مالیات و عوارض موضوع این قانون که قبلا توسط عرضه کننده کالا یا ارائه دهنده خدمت پرداخت شده است؛
بند پ -
سایر مالیات های غیرمستقیم و عوارضی که به موجب قوانین موضوعه هنگام عرضه کالا یا ارائه خدمت به آن تعلق گرفته است؛
بند ت -
وجوهی که به موجب سایر قوانین وصول می شود و به حساب درآمد عمومی یا به حساب درآمد شهرداری ها واریز می گردد؛
بند ث -
کمک های پرداختی شهرداری ها و دهیاری ها به سازمان های غیرانتفاعی وابسته به خود طبق قوانین و مقررات موضوعه، مشروط به آنکه مالیات متعلقه به عنوان بخشی از آن احتساب نشده باشد؛
بند ج -
یارانه پرداختی دولت بابت جبران تمام یا قسمتی از قیمت کالاها و خدمات مشمول قیمت گذاری؛ مشروط به آنکه مالیات فروش به عنوان بخشی از آن احتساب نشده باشد.
بند چ -
وجوهی که از ردیفهای بودجه ای مصوب دستگاهها بین شرکتهای تابعه در قوانین بودجه سنواتی جابه جا می شود مشروط بر آنکه بابت خرید یا فروش کالا و خدمات نباشد.

فصل دوم :ماخذنرخ و نحوه محاسبه 



:: برچسب‌ها: استعلام ارزش افزوده , گواهی ارزش افزوده , ثبت اظهار نامه ارزش افزوده ,
:: بازدید از این مطلب : 86
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 19 دی 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : موسسه رها فام

ماده۳
تاریخ تعلق مالیات و عوارض تاریخ صدور صورتحساب مطابق با مقررات است.
تبصره - قبوض آب، برق، گاز و مخابرات از آنجا که سند فروش کالا یا خدمت محسوب می شوند، در حکم صورتحساب هستند
قوانین مالیات بر ارزش افزوده

ماده ۴‌
مؤدی مکلف است حداکثر تا پایان ماهِ پس از انقضای هر دوره مالیاتی، کل مالیات و عوارضی را که طی آن دوره به فروش کالا و یا ارائه خدمات توسط وی تعلق گرفته است، با رعایت تبصره (۲) این ماده ‌و پس از کسر اعتبار مالیاتی خود، به ترتیبی که سازمان مقرر می‌کند، پرداخت نماید
تبصره ۱- مطابق این قانون، اصل بر نقدی بودن معاملات است؛ مگر اینکه نسیه بودن معاملات و دریافت و پرداخت‌های مرتبط با آن در سامانه مؤدیان ثبت شده و به‌ تأیید طرفین رسیده باشد. در مواردی که معامله یا قرارداد در سامانه مؤدیان ثبت نشده باشد، آن معامله یا قرارداد، نقدی تلقی می‌شود.
تبصره ۲- در معاملات غیرنقدی نظیر فروش اقساطی و اجاره به‌شرط تملیک و قراردادهای پیمانکاری و مشاوره‌ای، تاریخ تعلق مالیات و عوارض همان تاریخ صدور صورتحساب است؛ لکن مؤدی با رعایت تبصره فوق مجاز است پرداخت مالیات و عوارض فروش این نوع معاملات را تا زمان پرداخت ثمن معامله توسط خریدار یا مبلغ قرارداد توسط کارفرما، متناسباً، به تأخیر بیندازد و سازمان تا زمان پرداخت مالیات و عوارض فروش این نوع معاملات توسط کارفرما یا خریدار، مؤدی را مشمول جریمه تأخیر در پرداخت نخواهدکرد. در خصوص معاملات مذکور، تا زمان پرداخت مالیات و عوارض توسط خریدار، اعتبار مالیاتی برای وی از این بابت منظور نخواهد شد.


تبصره ۳- کلیه کارفرمایان موضوع ماده ‌(۵) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۱۳۸۶/۷/۸ و ماده ‌(۲۹) قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۹۱/۵۲/۱۴ موظفند علاوه بر ثبت اصل قرارداد پیمانکاری، کلیه پرداخت‌های خود به پیمانکار را نیز در سامانه مؤدیان ثبت نموده، همزمان با هر پرداخت، مالیات و عوارض متناسب با آن را به پیمانکار پرداخت کنند. چنانچه کارفرما از پرداخت مالیات و عوارض فروش خودداری کند، بعد از انقضای مهلت قانونی، اصل مالیات و عوارض و جریمه‌های متعلق به آن توسط سازمان از طریق عملیات اجرائی از کارفرما وصول و اصل مالیات و عوارض به حساب پیمانکار منظور خواهدشد.
تبصره ۴- پیمانکاران و مهندسان مشاور موضوع این ماده ‌می‌توانند از اوراق تسویه خزانه موضوع ماده ‌(۲) قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور مصوب ۱۳۹۴/۲/۱ و اوراق مالی اسلامی که توسط دولت منتشر می‌شود (منوط به دریافت مستقیم از دولت) برای تسویه مالیات و عوارض خود استفاده نمایند. سازمان مکلف به پذیرش این اوراق به عنوان مالیات و عوارض به میزان ارزش تنزیل‌شده آن (با نرخ حفظ قدرت خرید اسناد خزانه یا نرخ سود اوراق مالی‌- اسلامی) متناسب با سالهای باقی‌مانده تا سررسید است. میزان مالیات وصولی از این محل به‌عنوان عملکرد وصولی نقدی سازمان در سال پذیرش اوراق محسوب می‌شود. در اجرای این تبصره سازمان مکلف است که معادل سهم عوارض از پذیرش اوراق مذکور را از محل وصولی‌های جاری به حساب عوارض شهرداری‌ها و دهیاری‌های مربوط منظور نماید.
تبصره ۵- چنانچه وجه واردات خدمت در دوره یا دوره‌های بعد پرداخت شود، مالیات و عوارض آن هم در همان دوره پرداخت می‌شود.

تعاریف وکلیات



:: برچسب‌ها: استعلام ارزش افزوده ،گواهی ارزش افزوده ،ثبت اظهار نامه ارزش افزوده ,
:: بازدید از این مطلب : 59
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 17 دی 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : موسسه رها فام

فصل اول:تعاریف و کلیات
ماده۱
مفاهیم و اصطلاحات زیر،در این قانون،داری تعاریف مشروحه ذیل می باشند:
بند الف-عرضه:
واگذاری کالا یا ارائه خدمت به غیر، از طریق هر نوع معامله یا عقد قانونی
بند ب-واردات:
ورود کالا یا خدمت از خارج از کشور به قلمرو گمرکی کشور یا مناطق آزاد تجاری - صنعتی یا مناطق ویژه اقتصادی؛
بند پ - صادرات:
صدور کالا یا خدمت به خارج از کشور؛
بند ت - مالیات و عوارض فروش:
مالیات و عوارض متعلق به عرضه کالاها و ارائه خدمات مشمول مالیات و عوارض توسط مؤدی در یک دوره معین؛
بند ث - مالیات و عوارض خرید:
مالیات و عوارض متعلق به خرید کالاها و خدمات مشمول مالیات و عوارض برای فعالیت های اقتصادی مؤدی در یک دوره معین؛
بند ج -مالیات بر ارزش افزوده:
مابه التفاوت مالیات و عوارض فروش با مالیات و عوارض خرید در یک دوره معین؛
بند چ - عوارض:
مبالغی که به موجب این قانون به همراه مالیات برای شهرداری ها و دهیاری ها وضع می شود. در این قانون، هرجا مراد، نوع دیگری از عوارض بوده، به صراحت بیان شده است؛ از جمله عوارض واحدهای آلایندگی و عوارض ساالانه خودرو
بند ح - مؤدی:
شخصی است که به عرضه کالا ، ارائه خـدمت، واردات یا صـادرات مبادرت می نماید.


بند خ - دوره مالیاتی:
دوره مالیاتی هر سه ماه می باشد و منطبق بر فصول سال شمسی است.
بند د - اعتبار مالیاتی:
مالیات و عوارضی که مؤدی بابت خرید کالا اعم از (نهاده و کالای نهایی) یا خدمت به موجب این قانون پرداخت کرده است.
بند ذ - معافیت مالیاتی:
عدم تعلق مالیات و عوارض موضوع این قانون بر کالاها و خدمات.
بند ر - قانون مالیات های مستقیم:
قانون مالیات های مستقیم مصوب ۳/۱۲/۱۳۶۶ و اصلاحات بعدی آن.
بند ز - سازمان:
سازمان امور مالیاتی کشور
بند ژ - پایانه فروشگاهی:
پایانه موضوع بند »ب« ماده (۱) قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مؤدیان مصوب ۱۳۹۸/۷/۲۱
بند س - سامانه مؤدیان:
سامانه موضوع بند »پ« ماده (۱)قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مؤدیان
ماده۲
عرضه کالاها و ارائه خدمات در ایران و واردات و صادرات آنها، از لحاظ مالیات و عوارض مشمول مقررات این قانون است.
تبصره ‌۱- -کالاها و خدمات مشمول موضوع این قانون که توسط مؤدیان حقیقی خریداری، تحصیل یا تولید می شود، در صورتی که برای مصارف شخصی برداشته شود عرضه کالا به خود محسوب می شود و مشمول مالیات و عوارض خواهد شد. در صورتی که عرضه کالا به خود برای استفاده شغلی باشد مشمول مالیات و عوارض نخواهد شد.
تبصره ۲ -معاوضه کالاها و خدمات در این قانون، عرضه کالا و ارائه خدمت از طرف هر یک از متعاملین محسوب می شود و مشمول مقررات این قانون است.



:: برچسب‌ها: استعلام ارزش افزوده ،گواهی ارزش افزوده ،ثبت اظهار نامه ارزش افزوده ,
:: بازدید از این مطلب : 69
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 13 دی 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : موسسه رها فام

مرحله۵
در این مرحله فرم اظهارنامه مالیات ارزش افزوده شخص مودی نمایش داده می شود که برخی از اطلاعات مربوطه از جمله اطلاعات هویتی ،اطلاعات ثبتی مربوط به شرکت ، همچون آدرس و کد پستی و کد اقتصادی شرکت و مواردی از این قبیل ، قابل مشاهده هست که نیازی به ورود اطلاعات ، توسط مشمولان نمی باشد و این اطلاعات ، غیر قابل تغییر هستند .

آنچه که در ارتباط با ثبت و تکمیل اظهارنامه مالیات ارزش افزوده مهم و ضروری است تکمیل ردیف های مربوط به جدول اطلاعات فروش و صادرات کالاها و خدمات است که در ردیف اول ، باید مبلغ فروش کالاها و خدماتی که مشمول پرداخت مالیات بر ارزش افزوده هستند ، وارد شود که پس از ورود این مبلغ ، در قسمت ستون رو به روی آن ، میزان مالیات و عوارض متعلق به آن به صورت خودکار و اتوماتیک درج می شود .

همچنین علی رغم اینکه به فروش کالاها و خدمات معاف از مالیات مالیات ارزش افزوده ای تعلق نمی گیرد ثبت و تکمیل مبلغ مربوط به آن در اظهارنامه ضرروی است که طبیعتا در ستون رو به روی آن مالیات و عوارضی مشخص نخواهد شد؛
این موضوع در خصوص ثبت نام اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی نیز وجود دارد . لازم به ذکر است میزان مالیات ارزش افزوده برای سال ۱۴۰۲ ، مرکب از مالیات ۶ درصد و عوارض تعیین شده ۳ درصدی است .

مرحله۶
سپس در جدول شماره دو ، اطلاعات مربوط به خرید و واردات کالاها و خدمات ، شامل خرید کالاها و خدمات مشمول پرداخت مالیات و همچنین ، خرید کالاها و خدماتی که مشمول پرداخت مالیات نیستند ، نیز باید به صورت دقیق قید شود . علاوه بر این اطلاعات واردات کالاها و خدمات مشمول و معاف از مالیات بر ارزش افزوده را باید ، در کادرهای مربوطه ، تکمیل نمود . در انتهای این جدول ، کادری قابل مشاهده است که جمع خرید و واردات و مالیات و همچنین ، مالیات و عوارض تعلق گرفته به آنها به صورت تفکیک شده ، قابل مشاهده است .
مرحله ۷
در جدول شماره ۳ که مربوط به محاسبه مالیات ارزش افزوده و عوارض پرداختی قابل کسر یا استرداد است ، در ردیف اول ، جمع کل مالیات پرداخت شده و جمع کل عوارض پرداخت شده ، قابل ملاحظه است که به صورت خودکار ، با توجه به اطلاعات جدول ۲ ، تکمیل شده است . اما در ردیف دوم ، می توان مالیات ها و عوارض پرداختی که از مالیات های فروش،قابل کسر یا استرداد نمی باشند را وارد کرد . این مبلغ ، شامل مجموعه هایی است که خریدهای مشمول ارزش افزوده، انجام می دهند؛ اما فروش آن کالاها ، معاف از پرداخت مالیات ارزش افزوده است . لذا ، در این صورت ، مالیات پرداخت شده در زمان خرید ، قابل استرداد نبوده و از مبلغ مالیات دریافتی فروش نیز قابل کسر نمی باشد . در ردیف سوم نیز مانده مالیات و عوارض پرداختی که قابل کسر از مالیات های فروش یا استرداد می باشد ، به صورت خودکار ، توسط سامانه ، محاسبه و تکمیل می شود و نیازی به ورود اعداد نیست .


مرحله۸
در این مرحله از ثبت نام اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده ، برای محاسبه مانده مالیات و عوارض ، جدول ب نشان داده می شود که مبلغ مالیات و عوارض خرید و فروش از هم کسر می شوند و مبلغ نهایی یا مانده بدهی یا بستانکاری مودی مالیات ارزش افزوده ،تا پایان همان فصل در ردیف چهارم قابل مشاهده خواهد بود در صورتی هم که در دوره مالیاتی فصل قبل مودی ،بستانکار باشد و در حساب مالیات ارزش افزوده خود ، اعتبار داشته باشد ، در ردیف سوم نشان داده می شود .
مرحله۹
در آخرین مرحله از نحوه تکمیل و ثبت نام اظهارنامه ارزش افزوده مودی مالیات ارزش افزوده باید در مورد اضافه پرداخت مالیاتی تصمیم گیری نماید اگر مودی طبق جدول قبل بستانکار باشد در انتهای اظهارنامه مالیاتی می تواند یکی از این دو گزینه را انتخاب کند : یا اینکه مبلغ بستانکاری را به فصل بعدی منتقل کند تا این مبلغ ،در حساب ارزش افزوده فصل بعدی ،لحاظ شود و یا اینکه درخواست استرداد یا پرداخت مبالغ بستانکاری را داشته باشد تا پس از ارائه درخواست به سازمان امور مالیاتی ،این مبلغ به حساب وی مسترد شود .
در خاتمه نیز با تایید کردن صحت اطلاعات وارد شده ، در خصوص مالیات ارزش افزوده ، نام و نام خانوادگی وارد کننده اطلاعات را وارد کرده و یکی از گزینه های ثبت موقت ( در صورتی که هنوز قصد نهایی کردن و ارسال اظهارنامه مالیات ارزش افزوده را ندارید ) و یا تایید و مرحله بعد را انتخاب نمایید.

مراحل ثبت و تکمیل اظهار نامه ارزش افزوده 



:: برچسب‌ها: استعلام ارزش افزوده ،گواهی ارزش افزوده ،ثبت اظهار نامه ارزش افزوده ,
:: بازدید از این مطلب : 96
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 12 دی 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : موسسه رها فام

ثبت و تکمیل اظهارنامه ارزش افزوده
نیازمند ثبت نام مودیان مالیاتی ، در سایت سازمان امور مالیاتی کشور می باشد و پس از ثبت نام اظهارنامه ارزش افزوده سال ۱۴۰۲​ و تکمیل اطلاعات، می توان نسبت به ارسال آن اقدام نمود . در ادامه با نحوه ثبت نام اظهارنامه ارزش افزوده سال ۱۴۰۲ و نحوه تکمیل ارسال ثبت نام آشنا خواهیم شد .

مرحله ۱
در نخستین مرحله ، از مراحل ثبت نام اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده ، مودیان مالیاتی باید ، عبارت سامانه مالیات بر ارزش افزوده را در کادر جستجوی مرورگر خود ، وارد نموده و وارد سامانه عملیات الکترونیکی مالیات بر ارزش افزوده ، به نشانی evat.ir شوند . لازم به ذکر است ، برای استفاده از سایر خدمات مالیاتی ، می توانید به سامانه عملیات الکترونیکی امور مالیاتی tax.gov.ir وارد شوید.
مرحله ۲
در صورتی که قبلا ، در این سامانه ثبت نام انجام شده باشد مودیان می توانند از قسمت سمت راست صفحه ، نام کاربری و کلمه عبور خود به همراه کد امنیتی را وارد کرده و پس از ورود به حساب کاربری خود اقدام به ثبت نام اظهارنامه ارزش افزوده و ارسال آن نمایند و در غیر این صورت ، باید با انتخاب گزینه " مراحل انجام ثبت نام " ، نام کاربری و کلمه عبور دریافت کرده و سپس ، اظهارنامه ارزش افزوده را تکمیل نمایند .
مرحله۳
در این مرحله ، مشخصات کاربری مودی مالیاتی در قسمت سمت چپ صفحه نمایان می شود . در صورت صحت اطلاعات برای ثبت نام اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی باید از قسمت سمت راست صفحه نوع اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده ای که قصد ثبت آن را دارید انتخاب نموده که در حالت عادی اظهارنامه ارزش افزوده عادی است ؛مگر اینکه برای برخی کالاهای دیگر همچون سوخت،دخانیات ، یا موارد آلاینده باشد که مورد مربوطه انتخاب می شود
مرحله۴
در ادامه نحوه ثبت نام اظهار نامه مالیاتی ارزش افزوده می بایست ، مطابق تصویر زیر ، باید سال عملکرد و دوره آن به صورت دقیق قید شده و پس از درج میزان سرمایه ثبت شدهگزینه ورود ، انتخاب شود . به عنوان مثال ، اگر قصد دارید ، برای سال ۱۴۰۲ ، در دوره اول ( بهار ۱۴۰۲​ ) اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده ثبت کنید ، باید در این قسمت آن را مشخص نمایید

مراحل ثبت وتکمیل اظهار نامه ارزش افزوده 



:: برچسب‌ها: استعلام ارزش افزوده ،گواهی ارزش افزوده ،مشاهده اظهار نامه ارزش افزوده ،ثبت اظهار نامه ارزش افزوده ، ,
:: بازدید از این مطلب : 99
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 10 دی 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : موسسه رها فام

اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده
مالیات بر ارزش افزوده ، نوعی مالیات چند مرحله‌ای است که براساس درصدی از ارزش افزوده ایجاد شده در کالاهای فروخته شده یا خدمات ارائه شده ، در هر مرحله از واردات ، تولید و توزیع آنها اخذ می شود . یعنی ، در هر یک از مراحل مختلف واردات ، تولید یا توزیع کالاها و خدمات،توسط خریدار پرداخت می شود و آن خریدار نیز در حین فروش کالا یا خدمت، آن را از خریدار بعدی، دریافت می کند و این زنجیره ادامه دارد تا کالا و خدمت، به دست مصرف کننده نهایی برسد.
پس در نهایت، پرداخت کننده مالیات ارزش افزوده،مصرف کننده نهایی کالا یا خدمت ارائه شده می باشد ؛ اما ارائه دهندگان یا عرضه‌ کنندگان کالاها و خدمات که به‌ صورت درصدی از بهای فروش کالاها یا خدمات ،در زمان فروش از خریداران، مالیات ارزش افزوده اخذ کرده اند، باید پس از کسر مالیات پرداختی خود از مالیات دریافتی از خریدار مابقی آن را به‌ صورت دوره‌ای، به سازمان امور مالیاتی کشور ، واریز نمایند

در حال حاضر مالیات بر ارزش افزوده به صورت خود اظهاری مشمولان یا مودیان مالیاتی،تعیین و محاسبه می شود ؛ به این معنا که مشمولان، خودشان می بایست مالیات بر ارزش افزوده را با استفاده از اظهارنامه مالیاتی ، مشخص کرده و به سازمان امور مالیاتی پرداخت نمایند و در مرحله اول رسیدگی و تشخیص این مالیات به عهده سازمان امور مالیاتی نیست و به اظهارنامه مالیات ارزش افزوده اشخاص اعتماد می شود .همچنین گفتنی است که ثبت نام اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده ، بر خلاف گذشته که با تکمیل فرم های اظهارنامه مالیاتی به صورت کاغذی انجام می شد ، در سال ۱۴۰۲ به صورت الکترونیکی قابل انجام می باشد که آموزش نحوه تکمیل ثبت نام اظهارنامه ارزش افزوده سال ۱۴۰۲​ در سامانه ارزش افزوده در قسمت های بعد توضیح داده شده است .

مهلت ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده سال ۱۴۰۲
همانطور که گفته شد اظهارنامه ارزش افزوده نیز باید توسط مودیان تنظیم و در سامانه ثبت اظهارنامه ارزش افزوده ثبت شود ؛ متقاضیان استعلام میزان مالیات بر ارزش افزوده نیز می توانند از همین طریق ،اقدام نمایند.به طور کلی ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده به صورت دوره ای یا فصلی است و مودیان باید برای هر فصل از سال ظرف مهلت ۱۵ روز پس از پایان آن فصل اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده را تکمیل و ثبت نمایند .

بنابراین ، قاعدتا مهلت ارسال و ثبت نام اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده سال ۱۴۰۲​ ، برای فصل یا دوره بهار ، تا پایان روز ۱۵ تیر ماه سال ۱۴۰۲ خواهد بود و تا پایان این روز ، باید مودیان نسبت به تکمیل و ثبت اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده اقدام نمایند ؛ هر چند در مواردی زمان ثبت نام اظهارنامه ارزش افزوده تمدید می شود .

لازم به ذکر است که اگر مودیان در موعد مقرر ، نسبت به ثبت نام اظهارنامه ارزش افزوده و تکمیل ارسال ثبت نام اقدام نکنند ، به میزان ۵۰ درصد مالیات متعلقه به عنوان جریمه تعیین می شود که در صورت امتناع مجدد از پرداخت جریمه مزبور مشمولان باید جریمه ای معادل ماهانه ۲ درصد مالیات متعلقه را نیز بپردازند .

برای مشاهده ادامه مطلب ارزش افزوده بر روی لینک زیر کلیک نمائید.

 



:: برچسب‌ها: استعلام ارزش افزوده ،گواهی ارزش افزوده،ثبت اظهار نامه ارزش افزوده ، ,
:: بازدید از این مطلب : 101
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 9 دی 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : موسسه رها فام

متن ماده ۱۳۱ مالیات بر اساس آخرین اصلاحات قانون مالیاتهای مستقیم در سال ۱۳۹۴ به شرح زیر است:

ماده ۱۳۱ ق.م.م: نرخ مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی به استثنای مواردی که طبق مقررات این قانون دارای نرخ جداگانه‌ای است به شرح زیر تعیین می‌شود:

تا میزان پانصد میلیون ريال (۵۰۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال درآمد مشمول مالیات سالانه به نرخ پانزده درصد (۱۵%)
نسبت به مازاد پانصد میلیون ريال (۵۰۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال تا میزان یک میلیارد (۱,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال درآمد مشمول مالیات سالانه به نرخ بیست درصد (۲۰%)
نسبت به مازاد یک میلیارد (۱,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال درآمد مشمول مالیات سالانه به نرخ بیست و پنج درصد (۲۵%)
جدول ماده ۱۳۱ قانون مالیاتهای مستقیم بر اساس نرخهای جدید این ماده قانونی (مصوب ۱۴۰۱/۵/۹) به شرح زیر است:

جدول ماده 131

جهت مشاهده متن ماده 131 مالیات بر روی لینک زیر کلیک نمایید

متن ماده131
متن ماده 131 مالیات



:: برچسب‌ها: جدول 131 مالیات ,
:: بازدید از این مطلب : 99
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 6 دی 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : موسسه رها فام

اظهارنامه عملکرد اشخاص حقوقی چیست؟
آخرین مهلت ارسال اظهارنامه عمکلرد اشخاص حقوقی ۳۱تیر میباشد.هم اکنون برای اشخاص مکلف به تهیه و ارسال اظهارنامه مالیاتی ۶ نوع اظهارنامه مالیات بر درآمد تهیه و در دسترس قرار گرفته است:

اظهارنامه مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی (موضوع ماده ۱۱۰ ق م م )که نسبت به سایر اظهارنامه‌ها مفصل‌تر است.
اظهارنامه مالیاتی باید بر اساس سال مالیاتی انجام شود در قانون مالیاتهای مستقیم تعریف آن به روشنی بیان شده است .

تعریف سال مالیاتی :
سال مالیاتی از فروردین ماه هر سال شروع شده و در اسفند ماه به پایان میرسد

اظهارنامه های مالیاتی عملکرد تا چه زمانی مورد رسیدگی قرار می‌گیرد؟
براساس ماده ۱۵۶ق.م.م ادارات امور مالیاتی مکلفند اظهارنامه‌های مالیاتی دریافتی را حداکثر ظرف مدت یک سال از تاریخ انقضاء مهلت تسلیم اظهارنامه رسیدگی نمایند و برگه تشخیص رسیدگی را حداکثر تا سه ماه بعد به مودی ابلاغ نمایند.

جهت مشاهده اطلاعات کامل بر روی لینک زیر کلیک نمایید
موسسه مالیاتی حسابداری رهافام



:: برچسب‌ها: اظهار نامه عملکرد چیست ،اظهار نامه عملکرد اشخاص حقوق ، اظهار نامه عملکرد اشخاص حقیقی،اظهار نامه عملکرد ارزش افزوده ,
:: بازدید از این مطلب : 99
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 5 دی 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : موسسه رها فام

اظهارنامه در معنی لغوی گزارش عملیات ها یا رویداد های مالی اشخاص حقیقی یا حقوقی بوده که در بازه های زمانی مشخصی تهیه و برای تعیین میزان مالیات به سازمان امور مالیاتی ارسال میشود . این بازه زمانی بستگی به سال مالی و مالیاتی شرکت ها داشته و حداکثر تا سه ماه باید ارسال گردد . اظهارنامه مالیاتی در انواع مختلف تهیه و تنظیم میشود . یک نوع اظهارنامه مالیاتی اظهارنامه عملکرد است که آن هم توسط اشخاص حقیقی و حقوقی تهیه و تنظیم میشود

اظهارنامه عمکلرد


تهیه اظهارنامه عملکرد مشمول چه کسانی می شود ؟

همه اشخاص حقیقی که دارای درامد و شغل و کسب و کار بوده مطابق با ماده ۹۵ مالیات های مستقیم موظفند بر اساس سال مالی نتیجه عملکرد مالی خود را به سازمان امور مالیاتی اعلام نمایند در همین راستا اشخاص حقوقی که شرکت داشته و شرکت انها به ثبت رسیده است هم موظفند طبق ماده ۱۱۰ قانون مالیات های مستقیم اظهارنامه عملکرد را تهیه و به همراه ترازنامه سود و زیان خود به سازمان امور مالیاتی ارسال نمایند و حتما بایستی این کار در مهلت مقرر شده انجام شود
مشاهده اظهارنامه عمکلرد



:: برچسب‌ها: اظهار نامه عملکرد چیست ،اظهارنامه عملکرد اشخاص حقوقی،اظهار نامه عملکرد اشخاص حقیقی ، اظهار نامه عملکرد ارزش افزوده ,
:: بازدید از این مطلب : 109
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 2 دی 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : موسسه رها فام

 

اظهارنامه عملکرد اشخاص حقیقی در دو قالب اظهارنامه انفرادی و مشارکتی قابل تسلیم می باشد که اظهار درآمدها، هزینه‌ها، دارایی‌ها، بدهی‌ها، سرمایه، معافیت‌ها، درآمد مشمول مالیات، مالیات، بخشودگی مالیاتی و همچنین اطلاعات هویتی و مکانی حسب مورد که برای صاحبان مشاغل و اشخاص حقوقی موضوع قانون مالیات‌های مستقیم، بر حسب نوع و حجم فعالیت اشخاص مذکور مطابق نمونه‌هایی که توسط سازمان، تهیه و اعلام می‌شود».

اظهارنامه مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی گروه اول ماده ۹۵ قانون مالیات های مستقیم
اظهارنامه مالیات بردرآمد اشخاص حقیقی گروه دوم ماده ۹۵ قانون مالیات های مستقیم
اظهارنامه مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی گروه سوم ماده ۹۵ قانون مالیات های مستقیم
اظهارنامه مالیاتی باید بر اساس سال مالیاتی انجام شود در قانون مالیاتهای مستقیم تعریف آن به روشنی بیان شده است .

تعریف سال مالیاتی

سال مالیاتی از فروردین ماه هر سال شروع شده و در اسفند ماه به پایان میرسد

موعد تسلیم اظهارنامه مالیاتی چه زمانی است؟
موعد تسلیم این کارنامه مالی الکترونیکی و ترازنامه و حساب سود و زیان و سر رسید پرداخت مالیات اشخاص حقیقی، ۳ ماه پس از پایان سال مالیاتی است

مدارک مورد نیاز در اظهارنامه مالیاتی چیست؟

از جمله مدارکی که باید در ارائه اظهارنامه مالیاتی آماده و ارسال شود صورت درآمد شرکت یا فرد است . یعنی شرکت یا صاحبان کسب و کار باید مبلغ درامد خود را از فروش داخلی یا خارجی اعلام نمایند.
مودیان باید به همراه اظهارنامه مالیاتی ، گردش حساب مواد اولیه خریداری شده و مواد ساخته یا تولید شده و خدمات دریافت یا ارائه شده را ارائه نمایند .
کالایی که توسط شرکت ساخته میشود در انتها یک بهای تمام شده ای خواهد داشت یا کالایی که در نهایت به فروش می رسد هم با در نظر گرفتن کلیه هزینه ها بر اساس بهای تمام شده به خریدار ارائه می گردد . بهای تمام شده این کالاها باید در صورتی تهیه و در اظهارنامه مالیاتی ارائه گردد .
شرکت هایی که به صورت پیمانکاری کار می کنند باید صورت قراردادها و درامد خود را بر اساس بهای تمام شده پروژه تحت مسئولیت خود در اظهارنامه ارائه کرده و مدارک آن کامل باشد .
صورت سود و زیان انباشه دوره قبل و تعدیلات سنواتی هم باید ارائه گردد . تعدیلات سنواتی سند هایی هستند که در زمان اصلاح سود و زیان انباشته ایجاد میشوند .
اشخاص حقوقی و اشخاص حقیقی گروه اول که در بالا شرح ان داده شد باید شماره ثبت دفاتر قانونی و کد رهگیری مربوط به آن را هم در زمان ارائه اظهارنامه مالیاتی ارائه دهند .
یکی از مدارک مهمی که در زمان ارائه اظهارنامه باید آماده شود کل مبالغی است که در گذشته به عنوان مالیات پرداخت شده است . این سند در تخفیف ها بسیار موثر است.
محلی که کسب و کار در آن جاری می باشد چه به صورت اجاره ای یا ملک شخصی باشد باید اسناد آن ارائه گردد .
هر سال میزان فروش کالا و خدماتی که ارائه میشود تغییر می کند این تغییر می تواند مثبت یا منفی باشد. تغییرات فروش نسبت به سال قبل و درصد آن هم باید در اظهارنامه مالیاتی ارائه گردد.
مشاهده اظهارنامه عملکرد اشخاص حقیقی

 



:: برچسب‌ها: اظهار نامه عملکرد , اظهار نامه عملکرد ,
:: بازدید از این مطلب : 101
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 29 آذر 1402 | نظرات ()